Ingredience na
- 100 g
libové anglické slaniny
- 1 lžíce
oleje
- 2 l
zeleninového vývaru
- nebo vody
- 1 ks
malý pórek
- bílá část a kousek zelené
- 180 g
celeru
- nebo pastinák
- 2 ks
středně velké mrkve
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého pepře
- 0.5 svazku
nahrubo nakrájené zelené petrželky
- 6 ks
vajec
TIP:
Vejce můžete připravit zvlášť .V menším rendlíku přiveďte k varu vodu a jakmile se začne vařit, vlijte do ní lžíci octa. Vodu nesolte! Dle počtu porcí rozdělte vajíčka jednotlivě do mističek. Vodou v rendlíku rychle zamíchejte, aby vznikl vír. Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty. Stejně pokračujte s dalšími vejci.