Prostreno.cz

Teplý dýňový salát

Salát z pečené dýně s polníčkem a sýrem feta .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 805 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy1g
tuky18g

Ingredience na

  • 1 ks malá dýně Hokaido
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 150 g polníčku,nebo rukoly
  • 180 g sýra feta - nebo jiný sýr
  • 50 g hoblinek parmazánu
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Dýni zbavte semínek a nakrájejte ji na klínky. (Dýni nemusíte loupat).
  2. Dýni nasypte na plech vyložený pečícím papírem ,pokapejte ji olejem a jemně osolte.
  3. Dýni dejte do trouby a pečte v troubě předehřáté na 190°C přibližně 20 minut. Během pečení klínky dýně jednou otočte.
  4. Mezitím rozdělte na dva talíře polníček a pokapejte ho lžíci oleje a citronovou šťávou.
  5. K polníčku přidejte pečenou dýni,rozdrobený sýr a vše posypte hoblinkami parmazánu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,00g
  • Sacharidy:

    7,00g
    • Cukry:

      4,64g
  • Tuky:

    149,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 192 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Teplý dýňový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat