Prostreno.cz

Karbenátky s chřestem

Klasika,tentokrát z brambor a chřestu, skvěle se k nim hodí bramborová kaše.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 1099 kJ / 262 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy32g
tuky11g

Ingredience na

  • 6 stonků zeleného chřestu
  • 1 ks vejce
  • 3 ks větší brambory - vařené
  • 3 lžíce strouhaného sýra
  • 2 lžíce strouhanky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1.5 hrnku strouhanky
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Očištěný chřest vložte do vařící osolené vody a vařte přibližně 8 minut.
  2. Chřest sceďte a nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Přidejte nahrubo nastrouhané brambory,rozšlehané vejce,strouhaný sýr ,strouhanku a vše promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Ze směsi tvarujte karbenátky a obalte je ve strouhance.
  5. Karbenátky postupně opečte v rozehřátém oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,00g
  • Sacharidy:

    230,96g
    • Cukry:

      15,93g
  • Tuky:

    147,56g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 262 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

78

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbenátky s chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat