Prostreno.cz

Grilovaná růžičková kapusta

Růžičková kapusta se hodí nejenom do polévek a k masu. Pokud máte rádi růžičkovou kapustu určitě vyzkoušejte grilovanou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 730 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky14g

Ingredience na

  • 600 g růžičkové kapusty - nejlépe čerstvé
  • 0.5 lžičky soli
  • Na marinádu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1.5 lžičky medu
  • 1.5 lžičky sušené hořčice

Postup přípravy

  1. Ingredience na marinádu prošlehejte v misce metličkou.
  2. Očištěnou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut.
  3. Uvařenou kapustu sceďte a nechte dobře okapat.
  4. Kapustu nasypte do marinády a promíchejte ji.
  5. Pak kapustičky navlečte na grilovací jehly, ne těsně na sebe.
  6. Grilujte přibližně 8-10 minut, během grilování otáčejte
  7. Podávejte se zbývající marinádou.
  8. Grilovaná kapusta je skvělá s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná růžičková kapusta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat