Grilovaná růžičková kapusta
Růžičková kapusta se hodí nejenom do polévek a k masu. Pokud máte rádi růžičkovou kapustu určitě vyzkoušejte grilovanou.
-
35min
20min příprava
15min vaření
-
730 kJ / 174 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky14g
Ingredience na
- 600 g
růžičkové kapusty
- nejlépe čerstvé
- 0.5 lžičky
soli
- Na marinádu
- 100 ml
řepkového oleje
- 1.5 lžičky
medu
- 1.5 lžičky
sušené hořčice
Postup přípravy
- Ingredience na marinádu prošlehejte v misce metličkou.
- Očištěnou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut.
- Uvařenou kapustu sceďte a nechte dobře okapat.
- Kapustu nasypte do marinády a promíchejte ji.
- Pak kapustičky navlečte na grilovací jehly, ne těsně na sebe.
- Grilujte přibližně 8-10 minut, během grilování otáčejte
- Podávejte se zbývající marinádou.
- Grilovaná kapusta je skvělá s bramborovou kaší.