Prostreno.cz

Omáčka ze sušených hub

Ochutnejte omáčku ze sušených hub s vínem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 359 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na

  • 50 g sušených hub
  • 300 ml červeného vína
  • 2 ks šalotky
  • 1.5 lžíce másla
  • 400 ml masového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1.5 lžíce sirupu z černého rybízu
  • 1 špetka mletého jalovce
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce škrobové moučky, nebo instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Houby namočte na dvě hodiny do vína.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte víno s houbami a vařte, až se víno zredukuje na polovinu.
  4. Zalijte vývarem, smetanou, přidejte jalovec, sirup z černého rybízu a vařte za občasného míchání 20 minut.
  5. Omáčku dochuťte cukrem, solí a pepřem, případně lžičkou vinného octa.
  6. Omáčku zahustěte podle potřeby škrobovou moučkou, nebo instantní jíškou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka ze sušených hub

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat