Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Žampiony na bílém víně

lanvin
1hlas
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

388 kJ

energetická hodnota na 100g

110 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy3g bílkoviny

Skvělá, rychlá příloha k pečenému, nebo dušenému masu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g malých hnědých žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekané
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 špetka chilli vloček - volitelné
  • 3 špetky soli
  • 200 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  • V rendlíku rozehřejte olej a máslo.
  • Přidejte jemně nasekaný česnek, tymián a přibližně půl minuty míchejte.
  • Přisypte očištěné houby a orestujte je.
  • Houby podlijte vínem a duste odkryté přibližně 15 minut, podle velikosti hub. Houby nesmí být příliš měkké.
  • Podle potřeby houby osolte a dochuťte chilli vločkami.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Špenátový dip

Špenátový dip

1 hlas
25min 536 kJ 120 Kč
Nakládané červené zelí

Nakládané červené zelí

3 hlasy
30min 199 kJ 50 Kč
Máslové pečené brambory

Máslové pečené brambory

0 hlasů
1h a 5min 578 kJ 55 Kč
Bramborové lokše

Bramborové lokše

5 hlasů
1h a 10min 675 kJ 45 Kč
Mango salsa

Mango salsa

1 hlas
20min 221 kJ 90 Kč
Těstoviny orzo s cuketou

Těstoviny orzo s cuketou

3 hlasy
50min 469 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření