Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pampeliškový med

lentilka
0hlasů
Hodnotit

45min

25min příprava

20min vaření

36 kJ

energetická hodnota na 100g

70 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky2g sacharidy0g bílkoviny

Pampeliškový med má jemnou, zvláštní chuť, je vhodný do čaje, k ochucení různých pokrmů, nebo na chléb s máslem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 ks květů pampelišek
  • 80 ml citronové šťávy
  • 1 ks velký bio pomeranče
  • 1 l vody - nebo tolik,aby byly květy pod vodou
  • 1 kg želírovacího cukru

Postup přípravy

  • Květy pampelišek omyjte pod proudem studené vody.
  • Vsypte je do hrnce, přidejte šťávu z citronu a pomeranče, nastrouhanou pomerančovou kůru a vodu.
  • Nechte 5-10 minut povařit, až se voda zbarví do světle hnědé.
  • Nechte vychladnout a nechte 1 den v chladu.
  • Další den sceďte, přiveďte k varu, přisypte cukr a vařte 4-5 minut.
  • Med nalijte do horkých sklenic, zavíčkujte a nechte vychladnout.
  • Med získá skvělou chuť až po odležení.
TIP:

Ke květům pampelišky můžete přidat snítky máty, nebo meduňky.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

10 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

6 hlasů
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Nakládaná dýně s chilli papričkou

Nakládaná dýně s chilli papričkou

0 hlasů
3h a 0min 277 kJ 99 Kč
Paprikový chilli džem

Paprikový chilli džem

0 hlasů
1h a 15min 179 kJ 150 Kč
Švestkový džem s ořechy

Švestkový džem s ořechy

2 hlasy
2h a 50min 777 kJ 80 Kč
Jablečné čatní

Jablečné čatní

0 hlasů
1h a 5min 336 kJ 80 Kč
Červená řepa s octem balsamico

Červená řepa s octem balsamico

1 hlas
1h a 5min 149 kJ 60 Kč
Džem z hroznů

Džem z hroznů

0 hlasů
0min 151 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření