Prostreno.cz

Pampeliškový med

Pampeliškový med má jemnou, zvláštní chuť, je vhodný do čaje, k ochucení různých pokrmů, nebo na chléb s máslem.

  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 36 kJ / 8 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky0g

Ingredience na

  • 300 ks květů pampelišek
  • 80 ml citronové šťávy
  • 1 ks velký bio pomeranče
  • 1 l vody - nebo tolik,aby byly květy pod vodou
  • 1 kg želírovacího cukru

Postup přípravy

  1. Květy pampelišek omyjte pod proudem studené vody.
  2. Vsypte je do hrnce, přidejte šťávu z citronu a pomeranče, nastrouhanou pomerančovou kůru a vodu.
  3. Nechte 5-10 minut povařit, až se voda zbarví do světle hnědé.
  4. Nechte vychladnout a nechte 1 den v chladu.
  5. Další den sceďte, přiveďte k varu, přisypte cukr a vařte 4-5 minut.
  6. Med nalijte do horkých sklenic, zavíčkujte a nechte vychladnout.
  7. Med získá skvělou chuť až po odležení.

TIP:

Ke květům pampelišky můžete přidat snítky máty, nebo meduňky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pampeliškový med

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat