Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Paprikový chilli džem

sun
0hlasů
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

185 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy1g bílkoviny

Sladký a pikantní chilli džem z červené papriky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 6 ks červených paprik - nejlépe velké kapie
  • 4 ks červené chilli papričky bez semínek
  • 4 stroužky česneku
  • 3 ks rajčat
  • 3 lžíce čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 120 ml vody
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 500 g extra želírovacího cukru 2:1
  • 500 ml červeného vinného octa
  • 1.5 lžičky soli
  • 100 ml kvalitního oleje

Postup přípravy

  • Očištěnou papriku a chilli papričky nakrájejte na kousky.
  • Rajčata a česnek oloupejte.
  • Zeleninu nasypte do misky robotu, přidejte vodu, citronovou šťávu a zeleninu nahrubo nasekejte.
  • Směs nalijte do hrnce, přidejte zázvor, sůl a vinný ocet.
  • Směs přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 35-40 minut.
  • K paprikám vmíchejte želírovací cukr a za stálého míchání vařte 5 minut.
  • Nakonec vmíchejte do směsi olej, už nevařte!
  • Ještě horký džem nalijte do vysterilovaných sklenic (sklenice i víčka sterilujte v troubě předehřáté na 120 °C po dobu 5 minut).
  • Sklenice uzavřete víčky a džem uchovejte v chladu a temnu, vydrží až 2 měsíce.
TIP:

Podle chuti můžete přidat více cukru.

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Mrkvová marmeláda

Mrkvová marmeláda

3 hlasy
45min 418 kJ 85 Kč
Třešně s rumem

Třešně s rumem

2 hlasy
0min 427 kJ 95 Kč
Borůvkový džem s hruškou

Borůvkový džem s hruškou

1 hlas
20min 644 kJ 120 Kč
Dýňový kompot s červeným pepřem

Dýňový kompot s červeným pepřem

3 hlasy
45min 306 kJ 55 Kč
Brusinková marmeláda

Brusinková marmeláda

1 hlas
50min 189 kJ 99 Kč
Malinový džem

Malinový džem

0 hlasů
55min 608 kJ 99 Kč

Články nejen o vaření