Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Švestkový džem s ořechy

Mikeš
2hlasy
Hodnotit

2h a 50min

2h a 40min příprava

10min vaření

776 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky36g sacharidy1g bílkoviny

Do jogurtu, k lívancům, na zmrzlinu, na koláče… Skvěle doplní polotvrdé i tvrdé sýry.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg švestek - vypeckovaných
  • 1 ks bio pomeranče s kůrou
  • 500 g želírovacího cukru super 3:1
  • 1 hrst vlašských ořechů - nasekaných
  • 100 ml 100% pomerančové šťávy
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 80 ml tmavého rumu

Postup přípravy

  • Omyté, vypeckované švestky nakrájejte a nasypte je do hrnce.
  • Přidejte pomerančovou šťávu, na malé, tenké kousky nakrájený pomeranč, promíchejte a přikryté nechte stát minimálně 2 hodiny.
  • Pak švestky přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 5 minut.
  • Přisypte cukr, nasekané ořechy a vařte za stálého míchání 5 minut.
  • Odstavte z ohně a ke švestkám vmíchejte rum a citronovou šťávu.
  • Ještě horkým džemem naplňte horké skleničky a uzavřete je víčky.
  • Skleničky otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Třešně s rumem

Třešně s rumem

2 hlasy
0min 427 kJ 95 Kč
Borůvkový džem s hruškou

Borůvkový džem s hruškou

1 hlas
20min 644 kJ 120 Kč
Dýňový kompot s červeným pepřem

Dýňový kompot s červeným pepřem

3 hlasy
45min 306 kJ 55 Kč
Brusinková marmeláda

Brusinková marmeláda

1 hlas
50min 189 kJ 99 Kč
Malinový džem

Malinový džem

0 hlasů
55min 608 kJ 99 Kč
Borůvkový džem

Borůvkový džem

4 hlasy
25min 188 kJ 70 Kč

Články nejen o vaření