Prostreno.cz

Bábovka s kandovaným ovocem

Bábovka se směsí kandovaného ovoce je vláčná,skvělá ke svačině ,nebo k snídani.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 966 kJ / 231 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy27g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g másla - nebo Hery
  • 150 g kandovaného ovoce - směs
  • 60 g rozinek
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 5 ks vajec
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Kandované ovoce a rozinky nasypte do mísy ,přidejte 3 polévkové lžíce mouky a promíchejte.
  4. Změklé máslo nakrájejte na malé kostky a vyšlehejte s moučkovým cukrem a vanilkou.
  5. Pak přidejte po jednom vejce a postupně přidávejte prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva a sodou .
  6. Nakonec vmíchejte připravené kandované ovoce s rozinkami.
  7. Těsto nalijte do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut .

TIP:

Vanilkovou pastu můžete nahradit vanilkovou esencí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,70g
  • Sacharidy:

    332,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    190,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 231 kcal

28

minut jízdy na kole

22

minut běhu

68

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s kandovaným ovocem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat