Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krutí prsa s parmezánem

lanvin
0hlasů
Hodnotit

0min

1070 kJ

energetická hodnota na 100g

240 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:19g tuky10g sacharidy11g bílkoviny

Plátky krůtích prsou se smetanovou omáčkou s parmezánem a ořechy.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 plátky krůtích prsou
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 0.5 hrnku strouhaného parmezánu
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce strouhaného parmezánu - do omáčky
  • 0.5 hrnku vlašských ořechů - nasekaných
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 hrnku petrželky - nasekané

Postup přípravy

  • Krůtí plátky osolte a opepřete.
  • V misce smíchejte hladkou mouku s parmezánem a maso v této směsi obalte. Mouku k masu lehce přitlačte.
  • V pánvi rozehřejte olej a máslo přisypte na plátky nakrájený oloupaný česnek a přidejte maso.
  • Maso z obou stran opečte doměkka. Měkké maso vyndejte na talíř.
  • Do stejné pánve přilijte vývar, smetanu, přisypte ořechy a vařte 10 minut.
  • Přisypte parmezán a nechte projít varem.
  • Omáčku dochuťte citronovou šťávou.
  • Maso vložte do omáčky a prohřejte ho. Před podáváním maso posypte nakrájenou petrželkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kuřecí kousky s indickým kořením

Kuřecí kousky s indickým kořením

1 hlas
1h a 20min 476 kJ 190 Kč
Kuřecí frikasé

Kuřecí frikasé

0 hlasů
1h a 20min 677 kJ 220 Kč
Kuřecí kousky s řeřichou

Kuřecí kousky s řeřichou

0 hlasů
1h a 15min 531 kJ 200 Kč
Kuřecí řízky v mandlové mouce

Kuřecí řízky v mandlové mouce

3 hlasy
50min 1040 kJ 240 Kč
Kuřecí stehna se zeleninou

Kuřecí stehna se zeleninou

3 hlasy
1h a 25min 758 kJ 220 Kč
Kuřecí proužky se zeleninou

Kuřecí proužky se zeleninou

0 hlasů
1h a 30min 557 kJ 190 Kč

Články nejen o vaření