Prostreno.cz

Kuřecí frikasé

Lahodná kombinace kuřecího masa, estragonu a hub v krémové omáčce.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 705 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy21g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g kuřecích prsou
  • 250 g žampiónů
  • 1 ks šalotky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 špetka sušeného estragonu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 0.5 hrnku soli
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • K podávání
  • 4 porce jasmínové rýže
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého estragonu

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Mouku smíchejte se 3 špetkami solí a maso obalte v mouce.
  3. Očištěné houby nakrájejte na plátky, oloupanou šalotku na jemné plátky.
  4. Na 2 lžících rozpuštěného másla a 2 lžících oleje orestujte maso, posypte ho estragonem, pak maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. V rendlíku nechte rozpustit 2 lžíce másla, přisypte šalotku a minutu míchejte.
  6. Přidejte houby, podle chuti je osolte, zakápněte citronovou šťávou a duste, až se z hub odpaří voda.
  7. Houby zalijte smetanou, ve které rozmíchejte lžíci škrobu a duste 5 minut.
  8. Podávejte s rýži posypané čerstvým estragonem a hrubě mletým pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí frikasé

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat