Prostreno.cz

Pórkový chlebíček

Voňavý pórkový chlebíček s kari kořením se skvěle hodí k letním salátům, nebo k lehkým zeleninovým polévkám.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 926 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky14g

Ingredience na

  • 350 g pórku - pouze bílá část
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 3 ks vajec
  • 150 g hladké mouky - podle potřeby více
  • 120 ml smetany
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra
  • 1 lžička kari koření
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu na chlebíček vymažte tukem a vysypte moukou.
  2. V misce rozšlehejte vejce, přisypte prosetou mouku, přidejte smetanu, olej, strouhaný sýr a kari koření, vše důkladně prošlehejte metličkou. Nechte v chladu 30 minut odpočinout.
  3. Pórek nakrájejte na tenké plátky, slaninu na plátky, pak na proužky.
  4. V pánvi rozehřejte máslo, přisypte pórek, slaninu a 5 minut restujte. Podle chuti osolte, opepřete a nechte vychladnout.
  5. Vychladlý pórek vmíchejte do těsta spolu s kypřícím práškem do pečiva.
  6. Těsto nalijte do vymazané formy na chlebíček.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut. Vrchní část přikryjte například alobalem, před dopečením alobal sundejte.

TIP:

Pokud je těsto příliš řídké, přidejte více mouky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórkový chlebíček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat