Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Chlebíček se sušenými rajčaty

lanvin
5hlasů
Hodnotit

1h a 30min

30min příprava

60min vaření

876 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:15g tuky9g sacharidy5g bílkoviny

Jedná se o italský chlebíček, který se skvěle hodí nejen k vínu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 ks vajec
  • 70 ml olivového oleje
  • 3 lžíce oleje ze sušených rajčat
  • 100 ml 12% smetany
  • 120 g sýra Gouda - nastrouhaného nahrubo
  • 100 g sušených rajčat v oleji - odkapaných
  • 6 ks černých oliv - drobně nasekaných
  • 5 lístků čerstvé, nasekané bazalky
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Do větší misky prosejte mouku, sůl a kypřící prášek, přidejte pepř a promíchejte vařečkou.
  • V menší misce prošlehejte vejce, olej a smetanu.
  • Polovinu směsi vlijte do sypké směsi, promíchejte přidejte zbytek a prošlehejte ručním mixérem na hladké těsto.
  • Přidejte sýr, nasekaná rajčata, olivy, bazalku a promíchejte.
  • Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  • Těsto nalijte do formy a pečte 45-50 minut.
  • Upečený chlebíček nechte vychladnout pak vyklopte z formy.
Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

2 hlasy
878kJ 130 Kč
Koláč plněný máslovým krémem

Koláč plněný máslovým krémem

4 hlasy
1h a 10min 1461kJ 150 Kč

Podobné recepty

Pesto chlebíček s rajčaty

Pesto chlebíček s rajčaty

18 hlasů
1h a 15min 752 kJ 95 Kč
Olivový chléb

Olivový chléb

24 hlasů
2h a 0min 1056 kJ 60 Kč
Chlebíček s pistáciemi

Chlebíček s pistáciemi

27 hlasů
1h a 20min 1147 kJ 75 Kč
Bylinkový chléb

Bylinkový chléb

30 hlasů
3h a 10min 1046 kJ 65 Kč
Chléb z celozrnné žitné mouky

Chléb z celozrnné žitné mouky

47 hlasů
1h a 5min 1056 kJ 50 Kč
Hrníčkový chléb

Hrníčkový chléb

32 hlasů
2h a 15min 1065 kJ 45 Kč

Články nejen o vaření