Prostreno.cz

Pražma na šalotkách

Pražma pečená se šalotkami,citronem a kardamomem. Pár ingredienci stačí k přípravě skvělé ryby.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 754 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 menší vykuchané pražmy
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 ks větší šalotky
  • 1 špetka mletého kardamomu
  • 300 ml bílého vína
  • 1 ks velký bio citrón
  • 3 snítky tymiánu
  • 6 špetek hrubé soli

Postup přípravy

  1. Oloupané šalotky nakrájejte na klínky a nasypte je do zapékací misky .
  2. Vykuchané , umyté ryby naplňte plátky citrónu a položte je do zapékací misky na šalotky.
  3. Ryby osolte,poprašte kardamomem,přidejte tymián a ryby zalijte vínem. Nakonec ryby pokapejte rozpuštěným máslem
  4. Ryby pečte v troubě předehřáté na 190°C 35-45 minut-podle velikosti ryb.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,90g
  • Sacharidy:

    94,80g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    88,50g
  • Vláknina:

    42,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma na šalotkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat