Prostreno.cz

Ledový salát se slaninou, rukolou a ředkvičkami

Lehký oběd, večeře nebo skvělá příloha .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 168 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 ks ledový salát - přibližně 0.5 kg
  • 200 g rukoly
  • 120 g plátků libové anglické slaniny
  • 1 ks větší šalotka
  • 1 svazek ředkviček
  • 6 lžic slunečnicového oleje
  • 3 lžíce bílého octa balsamico
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Salát nakrájejte ostrým nožem na silnější plátky.
  2. Slaninu nakrájejte na proužky ,šalotku nakrájejte nadrobno.
  3. Omyté ředkvičky nakrájejte na poloviny.
  4. V pánvi na lžíci oleje slaninu a šalotku orestujte.
  5. Přidejte rukolu,promíchejte a odstavte z ohně. Slaninu se šalotkou a rukolou vyndejte děrovanou lžíci na papírový ubrousek.
  6. V misce smíchejte 5 lžic oleje,hořčici,ocet ,sůl a pepř.
  7. Plátky ledového salátu dejte na talíř , na salát nasypte rukolu se slaninou a šalotkou,přidejte ředkvičky a vše pokapejte připraveným olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,94g
  • Sacharidy:

    93,87g
    • Cukry:

      17,20g
  • Tuky:

    9,37g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 40 kcal

5

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ledový salát se slaninou, rukolou a ředkvičkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat