Prostreno.cz

Těstoviny linguine s línem

Těstoviny se v Itálii jedí obvykle jako předkrm. Ital v kuchyni Emanuel Ridi má recept na pastu s línem.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 752 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy27g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g těstovin linguine
  • 400 g filetu z lína
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 ks cibulky
  • šalvěj
  • 2 lžíce másla
  • sůl

Postup přípravy

  1. Linguine uvařte v osolené vodě do podoby “al dente”. V pánvi na másle orestujte na jemno nasekanou cibulku, rybu nakrájejte na kousky a přidejte do pánve.
  2. Zalijte bílým vínem, osolte, dochuťte pár lístky šalvěje a promíchejte s těstovinami..

TIP:

Lín je ryba žijící ve stojatých vodách je však i trochu dravá, proto má tak jemné bílé masíčko. V Itálii pluje v deltách při ústí řek, kde se mísí sladká a slaná voda.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny linguine s línem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat