Prostreno.cz

Losos v pomerančové marinádě

Recept na skvělou přípravu lososa na gril.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 874 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks steaky lososa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce omáčky Hoisin
  • 2 ks pomeranče
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 špetek mořské soli
  • 3 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  1. Z pomerančů vymačkejte šťávu. V misce našlehejte všechny tekuté ingredience. Přidejte nasekaný kopr. Omyté steaky osolte a posypte pepřem.
  2. Marinádu dejte do plastové nádoby, která se dá uzavřít. Vložte steaky, uzavřete a nádobu několikrát otočte, aby se steaky obalily marinádou. Dejte na 24 hodin do lednice. Občas otočte.
  3. Grilujte z každé strany přibližně 4-5 minut. Záleží na tloušťce steaku.

TIP:

Omáčka Hoisin je směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá se především v asijských kuchyních. Její čínský název doslova znamená "chuť moře". Což spíše vyjadřuje její chuť než její složení. Hoisin omáčka totiž neobsahuje plody moře. Naleznete ji na pultech mnoha obchodů s Asijskými potravinami.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,71g
  • Sacharidy:

    140,50g
    • Cukry:

      15,37g
  • Tuky:

    105,75g
  • Vláknina:

    22,15g

Aktivita pro spálení: 208 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Rybí karbanátky

(3 hlasů)

Dušené hovězí maso

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Losos v pomerančové marinádě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat