Prostreno.cz

Losos v pomerančové marinádě

Recept na skvělou přípravu lososa na gril.

27.06.2011 lanvin
35min

20min příprava

15min vaření

831 kJ / 198 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z pomerančů vymačkejte šťávu. V misce našlehejte všechny tekuté ingredience. Přidejte nasekaný kopr. Omyté steaky osolte a posypte pepřem.
  2. Marinádu dejte do plastové nádoby, která se dá uzavřít. Vložte steaky, uzavřete a nádobu několikrát otočte, aby se steaky obalily marinádou. Dejte na 24 hodin do lednice. Občas otočte.
  3. Grilujte z každé strany přibližně 4-5 minut. Záleží na tloušťce steaku.

TIP:

Omáčka Hoisin je směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá se především v asijských kuchyních. Její čínský název doslova znamená "chuť moře". Což spíše vyjadřuje její chuť než její složení. Hoisin omáčka totiž neobsahuje plody moře. Naleznete ji na pultech mnoha obchodů s Asijskými potravinami.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,53 g
  • Sacharidy:

    66,94 g
    • Cukry:

      46,75 g
  • Tuky:

    169,33 g
  • Vláknina:

    9,50 g

Aktivita pro spálení:

579 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Losos s martini omáčkou

(19 hlasů)
45min
850 kJ

Losos se špenátovými gnocchi

(38 hlasů)
20min
876 kJ

Losos s holandskou omáčkou

(26 hlasů)
35min
751 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Losos v pomerančové marinádě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba