Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Losos v pomerančové marinádě

lanvin
20hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

857 kJ

energetická hodnota na 100g

356 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky6g sacharidy10g bílkoviny

Recept na skvělou přípravu lososa na gril.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks steaky lososa
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce omáčky Hoisin
  • 2 ks pomeranče
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 špetek mořské soli
  • 3 špetky bílého pepře

Postup přípravy

  • Z pomerančů vymačkejte šťávu. V misce našlehejte všechny tekuté ingredience. Přidejte nasekaný kopr. Omyté steaky osolte a posypte pepřem.
  • Marinádu dejte do plastové nádoby, která se dá uzavřít. Vložte steaky, uzavřete a nádobu několikrát otočte, aby se steaky obalily marinádou. Dejte na 24 hodin do lednice. Občas otočte.
  • Grilujte z každé strany přibližně 4-5 minut. Záleží na tloušťce steaku.
TIP:

Omáčka Hoisin je směs fermentovaných sójových bobů, cukru nebo medu, octa, česneku, chili papriček a různého koření. Používá se především v asijských kuchyních. Její čínský název doslova znamená "chuť moře". Což spíše vyjadřuje její chuť než její složení. Hoisin omáčka totiž neobsahuje plody moře. Naleznete ji na pultech mnoha obchodů s Asijskými potravinami.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Losos s martini omáčkou

Losos s martini omáčkou

18 hlasů
45min 951 kJ 108 Kč
Losos se špenátovými gnocchi

Losos se špenátovými gnocchi

37 hlasů
20min 858 kJ 115 Kč
Losos s holandskou omáčkou

Losos s holandskou omáčkou

24 hlasů
35min 779 kJ 326 Kč
Lososové hvězdičky

Lososové hvězdičky

20 hlasů
30min 1121 kJ 94 Kč
Tmavý chléb s lososem

Tmavý chléb s lososem

15 hlasů
10min 1253 kJ 33 Kč
Salát s lososem a olivami

Salát s lososem a olivami

16 hlasů
20min 407 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření