Prostreno.cz

Nakládaná zelenina

Zelenina je skvělá jako příloha,nebo k přípravě různých salátů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky12g

Ingredience na

  • 1.5 kg zeleniny - cibulky,cuketa,paprika,malá rajčata aj.
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 250 ml kvalitního oleje
  • 250 ml vody
  • 15 kuliček černého pepře
  • 3 snítky oblíbených bylinek
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce pískového cukru

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky .
  2. Zeleninu nasypte na plech vyložený pečícím papírem,pokud nebude stačit jeden plech,použijte dva,zelenina by se neměla překrývat.
  3. Zeleninu dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 200°C.
  4. V hrnci svařte vinný ocet,vodu ,sůl a cukr. Přidejte olej,pepř a míchejte,až se vše důkladně spojí .
  5. Nakonec přidejte nasekané bylinky a už nevařte.
  6. Zeleninu nasypte do sklenic ,zalijte lehce vychladlým nálevem a sklenice uzavřete.
  7. Před podáváním nechte v lednici minimálně jeden den uležet .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(14 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Nakládaná zelenina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat