Prostreno.cz

Gratinovaný pórek

Pórek a pastinák zapečený se sýrem a smetanou.Jednoduchý, bezmasý oběd.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 566 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks středně velké pórky
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g pastináku
  • 250 ml 33% smetany
  • 200 g strouhaného sýra - Eidam,Čedar apod.
  • 1 lžička koření na grilovanou zeleninu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na plátky ,z každého pórku nakrájejte i větší kousek zelené části.
  2. Oloupaný pastinák a česnek nakrájejte na tenké plátky .
  3. Zeleninu nasypte do menší zapékací misky,podle chuti osolte,přidejte koření a promíchejte.
  4. Zeleninu posypte sýrem a zalijte smetanou.
  5. Zapékací misku přikryjte a zeleninu pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 45 -50 minut.Doměkka a dozlatova. Před dopečením pečte zeleninu odkrytou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,74g
  • Sacharidy:

    47,40g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    52,38g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(39 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný pórek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat