Prostreno.cz

Lilek s ementálem

Pečený lilek s kapary, sýrem a provensálským kořením.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 730 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 2 ks lilku
  • 180 g nastrouhaného sýra ementál
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic kvalitního oleje
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 8 ks černých oliv
  • 2 lžíce lžíce kaparů
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Olej důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.
  2. Do oleje vmíchejte nasekané olivy, nasekané kapary a provensálské koření.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Lilky překrojte podélně na dvě poloviny, potřete je jen slabě připraveným olejem a každou polovinu zabalte zvlášť do alobalu.
  5. Položte je do pekáčku a dejte je na 10 – 15 minut do předehřáté trouby.
  6. Lilky opatrně rozbalte a na lilky rozdělte připravenou směs kaparů a oliv.
  7. Před podáváním podle chuti osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s ementálem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat