Prostreno.cz

Lilek s ementálem

Pečený lilek s kapary, sýrem a provensálským kořením.

12.07.2019 lentilka
40min

25min příprava

15min vaření

679 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem a citronovou šťávou.
  2. Do oleje vmíchejte nasekané olivy, nasekané kapary a provensálské koření.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Lilky překrojte podélně na dvě poloviny, potřete je jen slabě připraveným olejem a každou polovinu zabalte zvlášť do alobalu.
  5. Položte je do pekáčku a dejte je na 10 – 15 minut do předehřáté trouby.
  6. Lilky opatrně rozbalte a na lilky rozdělte připravenou směs kaparů a oliv.
  7. Před podáváním podle chuti osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,04 g
  • Sacharidy:

    110,55 g
    • Cukry:

      10,51 g
  • Tuky:

    275,76 g
  • Vláknina:

    53,13 g

Aktivita pro spálení:

757 kcal
94

minut jízdy na kole

72

minut běhu

225

minut uklízení





Podobné recepty

Lilek s ořechovou náplní

(2 hlasů)
1h a 30min
847 kJ

Plněný grilovaný lilek

(2 hlasů)
50min
705 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Mletý pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek s ementálem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba