Prostreno.cz

Lilek plněný ricottou

Plátky lilku plněné anglickou slaninou a sýrem ricotta.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 1448 kJ / 346 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy2g
tuky32g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Lilek omyjte, odřízněte oba konce a lilek nakrájejte podélně na 10 tenkých plátků.
  3. Plátky potřete olejem a opečte je z obou stran na grilovací pánvi, nebo v pánvičce.
  4. Plátky lehce posypte pepřem, muškátovým oříškem a nechte je vychladnout.
  5. Sýr ricotta, strouhaný parmazán, 2 špetky soli a petrželku promíchejte v misce.
  6. Na každý plátek lilku položte jeden plátek slaniny a lžíci připraveného sýra.
  7. Plátky zabalte a uložte je na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte přibližně 20 minut.
  9. Na prvních 15 minut pečení můžete lilek přikrýt alobalem.
  10. Podávejte s pikantním kečupem, nebo jiným pikantním dresinkem.

TIP:

Pokud jsou plátky slaniny velké, stačí 5 plátků, které překrojte napůl.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný ricottou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat