Prostreno.cz

Lilek plněný ricottou

Plátky lilku plněné anglickou slaninou a sýrem ricotta.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 1433 kJ / 342 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny29g
sacharidy4g
tuky29g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Lilek omyjte, odřízněte oba konce a lilek nakrájejte podélně na 10 tenkých plátků.
  3. Plátky potřete olejem a opečte je z obou stran na grilovací pánvi, nebo v pánvičce.
  4. Plátky lehce posypte pepřem, muškátovým oříškem a nechte je vychladnout.
  5. Sýr ricotta, strouhaný parmazán, 2 špetky soli a petrželku promíchejte v misce.
  6. Na každý plátek lilku položte jeden plátek slaniny a lžíci připraveného sýra.
  7. Plátky zabalte a uložte je na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte přibližně 20 minut.
  9. Na prvních 15 minut pečení můžete lilek přikrýt alobalem.
  10. Podávejte s pikantním kečupem, nebo jiným pikantním dresinkem.

TIP:

Pokud jsou plátky slaniny velké, stačí 5 plátků, které překrojte napůl.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,31g
  • Sacharidy:

    116,06g
    • Cukry:

      16,98g
  • Tuky:

    214,50g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 342 kcal

42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

102

minut uklízení



Podobné recepty

Lilek s cherry rajčaty

(4 hlasů)
50min
658 kJ

Špenátové muffiny

(2 hlasů)
50min
259 kJ

Grilovaná cuketa

(4 hlasů)
25min
582 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný ricottou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat