Prostreno.cz

Králík dušený s čerstvými meruňkami

Meruňky nejsou dobré jen na koláče a marmeládu ,skvěle se hodí ke králičímu masu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 416 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks naporcovaný králík
  • 400 g vypeckovaných meruněk
  • 1 ks cibule
  • 10 kuliček pepře
  • 400 ml světlého piva
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Meruňky překrojte na poloviny a odpeckujte je.
  2. Králičí maso osolte a opečte ho spolu s nakrájenou cibulí v kastrolu na oleji s máslem.
  3. Maso zalijte pivem, vývarem ,přidejte kuličky pepře , meruňky ,posypte tymiánem a duste doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,53g
  • Sacharidy:

    127,01g
    • Cukry:

      12,82g
  • Tuky:

    200,15g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s čerstvými meruňkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat