Prostreno.cz

Dezert s ricottou a mangem

Díky své jemné chuti je ricotta oblíbená dospělými i dětmi. Má mnohostranné využití a skvěle se hodí k přípravě dezertu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 508 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks manga
  • 300 ml 40% smetany
  • 300 g ricotty
  • 1 lžíce jemně nastrouhané limetkové kůry
  • 1 lžička medu
  • 0.5 ks lusku vanilky

Postup přípravy

  1. Oloupané mango rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré.
  2. Smetanu vyšlehejte a lehce promíchejte s medem, ricottou, dření vanilky a limetkovou kůrou.
  3. Do sklenic dejte vrstvu ricotty, vrstvu rozmixovaného manga, vrstvu ricotty, mango a ricottu.
  4. Pohár můžete ozdobit kostičkami manga. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert s ricottou a mangem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat