Prostreno.cz

Koláč s jahodami a bílou čokoládou

Klasika, kterou bílá čokoláda dotáhne k dokonalosti.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1262 kJ / 301 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy32g
tuky14g

Ingredience na

  • 110 g změklého másla
  • 120 g hnědého cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 ks vajec
  • 0.5 lžičky jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce rumu
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g bílé čokolády - nadrobno nasekané
  • 250 g jahody - nakrájených
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Formu 20x20 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Ve velké misce vyšlehejte změklé máslo, hnědý cukr a moučkový cukr.
  4. Přidejte vejce, jedlou sodu, sůl, rum, prosetou mouku a dobře promíchejte.
  5. Nakonec vmíchejte bílou čokoládu.
  6. Těsto nalijte do vymazané formy, posypte jahodami a pečte v předehřáté troubě 30-40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Koláč s jahodami a bílou čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat