Prostreno.cz

Treska v sýrové omáčce

K přípravě receptu je možno použít filé tresky, pstruha, pražmy, mořského okouna nebo kanice. Parmezán dodá omáčce skvělou chuť, ale můžete použít i jiný výraznější sýr.

  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g filety tresky - 4 porce
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • Na omáčku
  • 200 ml bílého vína
  • 2 lžičky bio sypkého masového vývaru
  • 300 ml smetany na vaření
  • 120 g parmezánu - strouhaného
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks červené chilli paprička - volitelné

Postup přípravy

  1. Ve větším rendlíku na 2 lžících másla s 1 lžící hladké mouky připravte světlou jíšku.
  2. Jíšku zalije smetanou, přidejte sypký vývar, víno a vařte 10 minut.
  3. Nakonec do omáčky vmíchejte sýr a nechte sýr rozpustit, omáčku už nevařte.
  4. Pokud chcete mít omáčku pikantní, přidejte do omáčky nakrájenou chilli papričku bez semínek.
  5. Rybí filé osolte, opepřete a opečte z obou stran na oleji s máslem.
  6. Rybí filety podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v sýrové omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat