Prostreno.cz

Ryba na másle s pórkem

Zdravá ryba v kombinaci s pórkem a omáčkou z kořenové zeleniny jako lehká večeře, nebo oběd.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 498 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g oblíbené ryby - 4 porce
  • 0.5 ks malého pórku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička pískového cukru
  • 200 ml rajčatové šťávy
  • 120 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce nastrouhaného celeru
  • 3 lžíce nastrouhané petržele
  • 3 lžíce nastrouhané mrkve
  • 1 lžička citronového pepře
  • 1 lžička soli
  • 3 snítky jemně nakrájené petrželky
  • 3 snítky nakrájeného čerstvého kopru
  • K podávání
  • 1 ks citrónu

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte a posypte je citronovým pepřem.
  2. Porce ryby uložte do zapékací misky, na každou rybu položte plátek másla, kolem nasypte na silnější plátky nakrájený pórek a dejte je na 20-30 minut (podle druhu ryb) do trouby.
  3. Mezitím rozehřejte v rendlíku lžíci másla a lžíci oleje.
  4. Do rendlíku přisypte na hrubém struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu, krátce orestujte, přilijte rajčatovou šťávu a duste přibližně 10 minut, nebo až se zelenina rozvaří.
  5. Omáčku dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou.
  6. Nakonec přidejte k zelenině drobně nakrájenou petrželku a kopr.
  7. Rybu podávejte s připravenou omáčkou a klínky citrónu.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na másle s pórkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat