Prostreno.cz

Pražma plněná tymiánem a citróny

Netradičně připravená středomořská pražma s citróny, tymiánem a bílým rumem.

26.08.2019 lanvin
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

689 kJ / 164 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté pražmy osolte (i vevnitř).
  2. Do každé ryby vložte plátky citrónu, snítky tymiánu a petrželky.
  3. Do malé, olejem vymazané misky položte ryby.
  4. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu a rum.
  5. Směsí pokapejte ryby, posypte je pepřem, přikryjte a nechte 2 hodiny v chladu.
  6. Ryby můžete upéct v troubě, v pánvičce na másle, ale připravíte je snadno i na grilu.

TIP:

Pokud použijete přípravě pražmu mraženou, není tak drahá jako chlazená.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    148,85 g
  • Sacharidy:

    53,50 g
    • Cukry:

      6,80 g
  • Tuky:

    129,76 g
  • Vláknina:

    20,02 g

Aktivita pro spálení:

530 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

158

minut uklízení





Podobné recepty

Halibut s máslovou omáčkou

(2 hlasů)
45min
709 kJ

Pstruh s lískovými oříšky

(1 hlasů)
45min
1467 kJ

Rybí filé pečené v listech mangoldu

(1 hlasů)
60min
241 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pražma plněná tymiánem a citróny

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba