Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pražma plněná tymiánem a citróny

lanvin
1hlas
Hodnotit

1h a 15min

30min příprava

45min vaření

687 kJ

energetická hodnota na 100g

350 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky5g sacharidy10g bílkoviny

Netradičně připravená středomořská pražma s citróny, tymiánem a bílým rumem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g pražmy
  • 1 ks citrónu - nakrájený na plátky
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 6 lžic olivového oleje
  • 6 snítek tymiánu
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 1.5 lžičky soli
  • 1.5 lžíce kuliček pepře
  • 100 ml bílého rumu
  • Na vymazání
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Očištěné, omyté pražmy osolte (i vevnitř).
  • Do každé ryby vložte plátky citrónu, snítky tymiánu a petrželky.
  • Do malé, olejem vymazané misky položte ryby.
  • V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu a rum.
  • Směsí pokapejte ryby, posypte je pepřem, přikryjte a nechte 2 hodiny v chladu.
  • Ryby můžete upéct v troubě, v pánvičce na másle, ale připravíte je snadno i na grilu.
TIP:

Pokud použijete přípravě pražmu mraženou, není tak drahá jako chlazená.

Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Halibut s máslovou omáčkou

Halibut s máslovou omáčkou

2 hlasy
45min 779 kJ 400 Kč
Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh s lískovými oříšky

0 hlasů
45min 1464 kJ 290 Kč
Rybí filé pečené v listech mangoldu

Rybí filé pečené v listech mangoldu

1 hlas
60min 201 kJ 180 Kč
Ryby v citronové omáčce

Ryby v citronové omáčce

2 hlasy
1h a 5min 617 kJ 200 Kč
Kapr s letní zeleninou

Kapr s letní zeleninou

0 hlasů
60min 456 kJ 190 Kč
Ryba s kari pastou a kokosovým mlékem

Ryba s kari pastou a kokosovým mlékem

0 hlasů
1h a 5min 419 kJ 300 Kč

Články nejen o vaření