1h a 20min
20min příprava
60min vaření
449 kJ
energetická hodnota na 100g
240 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky2g sacharidy6g bílkoviny
Takto připravené kuřecí maso si můžete dát jen tak s křupavou bagetou, nebo když si rozpečenou zeleninu, šťávu a olivy smícháte s vařenou rýží.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1.2 kg
kuřecích paliček
2 ks
žluté papriky
2 ks
červené papriky
4 lžíce
rajčatové pasty
- nebo rajský protlak
1 ks
šalotky
200 ml
bílého vína
2 stroužky
česneku
1 hrnek
zelených oliv
200 ml
zeleninového vývaru
4 lžíce
oleje
1 lžíce
másla
0.5 lžičky
soli
3 špetky
mletého pepře
Na ozdobu
10 snítek
čerstvé majoránky
Postup přípravy
Omytou papriku zbavte semínek a nakrájejte ji na plátky.
Oloupanou šalotku a česnek jemně nakrájejte.
V hrnci nebo kastrolu rozehřejte olej a máslo, přisypte šalotku, česnek, přidejte kuřecí paličky a paličky ze všech stran opečte.
Maso podle chuti osolte, opepřete, zalijte vývarem, vínem a duste 35 minut.
K masu nasypte nakrájené papriky, olivy, vmíchejte rajčatovou pastu, přidejte 5 snítek majoránky a duste, až je maso zcela měkké.
Maso podávejte ozdobené snítkami majoránky.