Prostreno.cz

Tyrolské knedlíčky do polévky

Jsou skvělé například s hovězím vývarem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 973 kJ / 232 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy35g
tuky6g

Ingredience na

  • 6 ks rohlíků - z předchozího dne
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 ks rozšlehaných vajec
  • 3 lžíce strouhanky
  • 80 g libové anglické slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 0.5 hrnku najemno nasekané petrželky
  • 2 špetky mletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, nasypte je do velké misky a zalijte je trochou vlažného mléka.
  2. V pánvi na másle orestujte nadrobno nakrájenou slaninu.
  3. K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte vychladlou, orestovanou slaninu, petrželku, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promíchejte. Těsto zahustěte strouhankou.
  4. Mokrýma rukama vytvarujte přibližně 12 knedlíčků, které vařte v osolené vodě přibližně 15 minut. Záleží na velikosti knedlíčků.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Tyrolské knedlíčky do polévky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat