Prostreno.cz

Těstoviny orzo s cuketou

Rychlá, lehká příloha například ke grilovanému, nebo pečenému masu. Můžete podávat i samostatně se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 468 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks větší šalotky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks malé brokolice
  • 0.5 hrnku orzo těstovin
  • 1 ks malé žluté cukety
  • 100 g sýra čedar - strouhaného
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte očištěnou, na plátky (plátky na polovinu) nakrájenou mrkev, oloupanou, na kostky nakrájenou cuketu, nasekanou brokolici, zalijte vývarem a duste 10 minut.
  3. K zelenině přisypte propláchnutou těstovinovou rýži a vařte přibližně 8 minut, nebo až je „rýže“ měkká. Podle chuti osolte.
  4. Odstavte z ohně, vmíchejte sýr, přikryjte a nechte 3 minuty stát.

TIP:

Orzo je těstovinová rýže. Je to výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Těstoviny orzo s cuketou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat