Prostreno.cz

Bramborové lokše

Dejte si je jako přílohu k huse či kachně, samostatně se zelím a škvarky, nasladko s povidly nebo jen tak potřené sádlem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 674 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy27g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - varný typ C
  • 130 g hladké mouky - nebo podle potřeby
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku jemné strouhanky
  • 60 g rozpuštěného sádla - na pomaštění

Postup přípravy

  1. Omyté brambory uvařte ve slupce doměkka.
  2. Ještě horké je oloupejte a prolisujte na vál.
  3. Přidejte mouku, strouhanku, osolte a vypracujte vláčnou hmotu podobnou těstu na bramborové knedlíky. Pracujte rychle, aby směs zbytečně neřídla. Mouku přidávejte postupně, záleží na kvalitě a moučnatosti brambor.
  4. Z těsta vytvarujte váleček, nakrájejte ho na plátky a ty pak rozválejte na pomoučněném vále na tenké placky.
  5. Pečte je z obou stran nasucho na litinové plotýnce, nebo nepřilnavé pánvi.
  6. Po upečení je ještě horké potřete rozpuštěným sádlem, placky pokládejte na sebe.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové lokše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat