Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s mladou mrkví

Kuskus s pečeným kuřecím masem a mladou mrkví = dopřejte si ji pořádnou porci.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 434 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g kuřecích čtvrtek - 4 porce
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 2 ks nasekané stroužky česneku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 800 g mladé mrkve
  • 1.5 hrnku kuskusu
  • 3 hrnky vařícího zeleninového vývaru - na kuskus
  • 0.5 hrnku petrželky - čerstvě nasekané
  • 0.25 hrnku nudliček citrónové kůry

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Maso osolte, opepřete a uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Kolem masa nasypte česnek, podlijte vývarem a dejte na 20 minut do předehřáté trouby.
  4. Po 20 minutách přidejte k masu mrkev a maso dopečte doměkka (mrkev i s kouskem nati důkladně omyjte).
  5. Těsně před dopečením posypte maso a mrkev nudličkami citronové kůry a petrželkou. Podle chuti můžete přidat kousek másla.
  6. Kuskus zalijte vařícím vývarem, pečlivě ho promíchejte vidličkou, přikryjte a nechte 10 minut stát.
  7. Kuřecí čtvrtky podávejte s kuskusem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s mladou mrkví

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat