Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s kurkumou a kardamomem

Indický recept na kuřecí dobrotu, která je voňavá, kořeněná a přitom jemná.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 510 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g kuřecích čtvrtek - 4 porce
  • 2 ks cibule
  • 0.5 ks červené chilli papričky
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1.5 lžičky mleté kurkumy
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na větší klínky.
  2. Z chilli papričky odstraňte semínka a nakrájejte ji na tenké nudličky.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a máslo.
  4. Na oleji s máslem opečte ze všech stran osolené kuřecí čtvrtky.
  5. Během opékání posypte maso kurkumou a kardamomem.
  6. K masu nasypte cibuli, přidejte česnek a chilli papričku.
  7. Maso zalijte vývarem, přikryjte, dejte do trouby a pečte doměkka. Maso dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s kurkumou a kardamomem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat