Prostreno.cz

Krůtí prsa na kari

Pomalým dušením získáte měkoučké maso a báječnou šťávu.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 750 g krůtích prsou
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 3 lžičky kari koření
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 0.5 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky a smíchejte je se 3 lžičkami kari koření.
  2. Přimíchejte jogurt a nechte 20 minut marinovat.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo, přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte maso a orestujte ho, aby se zatáhlo.
  5. Maso zalijte smetanou, přidejte česnek, zázvor, promíchejte a na mírném ohni duste, až je maso měkké.
  6. Šťávu zahustěte instantní jíškou, nebo bramborovým škrobem, který rozmíchejte v malém množství vody.
  7. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  8. Před podáváním posypte petrželkou.
  9. Takto připravené maso chutná nejlépe s těstovinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa na kari

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat