Prostreno.cz

Rýžová pánev

Asijská zeleninová varianta na rizoto.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 744 kJ / 177 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky7g

Ingredience na

  • 200 g očištěné dýně Hokaido - nemusíte loupat
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks šalotky
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 50 g zlatých rozinek - volitelné
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku čerstvé, nakrájené zelené petrželky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 4 porce vařené rýže basmati

Postup přípravy

  1. Omytou, očištěnou dýni nakrájejte na malé klínky, nebo kostičky a nasypte ji do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Dýni pokapejte olejem a dejte ji do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je dýně měkká.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla.
  4. Přisypte oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku, očištěnou, překrojenou růžičkovou kapustu a rozinky.
  5. Minutu míchejte, pak zalijte vývarem a duste na mírném ohni 10 minut.
  6. Rýži smíchejte s podušenou růžičkovou kapustou, pečenou dýní, podle chuti osolte, opepřete, přisypte petrželku a promíchejte.
  7. Vše prohřejte a podávejte.

TIP:

Místo zlatých rozinek můžete použít brusinky, nakrájené sušené meruňky, nebo klasické rozinky.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Rýžová pánev

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat