Prostreno.cz

Rýžová pánev

Asijská zeleninová varianta na rizoto.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 793 kJ / 189 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy28g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou, očištěnou dýni nakrájejte na malé klínky, nebo kostičky a nasypte ji do pekáčku vyloženého pečícím papírem.
  2. Dýni pokapejte olejem a dejte ji do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je dýně měkká.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla.
  4. Přisypte oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku, očištěnou, překrojenou růžičkovou kapustu a rozinky.
  5. Minutu míchejte, pak zalijte vývarem a duste na mírném ohni 10 minut.
  6. Rýži smíchejte s podušenou růžičkovou kapustou, pečenou dýní, podle chuti osolte, opepřete, přisypte petrželku a promíchejte.
  7. Vše prohřejte a podávejte.

TIP:

Místo zlatých rozinek můžete použít brusinky, nakrájené sušené meruňky, nebo klasické rozinky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,50g
  • Sacharidy:

    268,40g
    • Cukry:

      75,00g
  • Tuky:

    187,80g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 189 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto se sýrem tofu

(3 hlasů)
55min
464 kJ

Rýže s hráškem a sýrem Cottage

(2 hlasů)
55min
579 kJ

Rýže s houbami a slaninou

1h a 10min
865 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýžová pánev

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat