Prostreno.cz

Mrkvové orzo

Orzo s mrkví a sýrem. Chutný lehký oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 669 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy20g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 ks nastrouhané mrkve
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce másla
  • 350 g suchých těstovin orzo
  • 2 špetky soli
  • 80 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 hrnek čerstvé pažitky - nasekané
  • K podávání
  • 4 ks mrkve - nakrájené na plátky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 snítky zelené petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Orzo uvařte podle návodu na obalu, je dobré uvařit orzo v zeleninovém vývaru.
  2. Na 3 lžících másla orestujte nakrájenou šalotku, přisypte nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev. Restujte 5 minut.
  3. Orzo smíchejte s připravenou nastrouhanou mrkví, pažitkou, parmezánem a podle chuti osolte.
  4. V rendlíku rozehřejte 3 lžíce másla, 1 lžíci oleje, přisypte na plátky nakrájenou mrkev, jemně osolte, posypte cukrem a mrkev poduste, měla by zůstat křupavá.
  5. Nakonec k mrkvi vmíchejte nakrájenou petrželku.
  6. Orzo podávejte s plátky dušené mrkve.

TIP:

Těstovinová rýže orzo se vyrábí z tvrdé pšenice. Nejde tedy o rýži, ale výrobek ze semoliny. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se. Je ideální ingrediencí pro rychlé vaření.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkvové orzo

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat