Prostreno.cz

Mleté hovězí maso s bramborovou krustou

Vydatné jídlo s bramborovou krustou, plné mletého hovězího masa a zeleniny.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 50min

    35min příprava

    1h a 15min vaření

  • 452 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 2 ks cibule
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 300 ml hovězího vývaru - nebo tmavého piva Guinness
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 250 g mraženého hrášku s mrkví
  • 1 kg brambor - na kaši
  • 120 ml vlažného mléka - na kaši
  • 2.5 lžíce másla - na kaši
  • 3 špetky soli - na kaši
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim mléko, máslo a připravte bramborovou kaši.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte maso, prolisovaný česnek a míchejte 2 minuty.
  6. Přisypte mouku a dobře promíchejte.
  7. Maso zalijte vývarem, nebo pivem, přidejte worcestrovou omáčku, rajčatový protlak, tymián, podle chuti sůl a pepř. Promíchejte a nechte 5 minut dusit.
  8. Nakonec vmíchejte hrášek s mrkví a duste ještě 5 minut.
  9. Do vymazaného pekáčku rozprostřete připravené maso.
  10. Maso rovnoměrně „potřete„ bramborovou kaší.
  11. Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut.
  12. Na první polovinu pečení pokrm přikryjte, aby se kaše nespálila.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Mleté hovězí maso s bramborovou krustou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat