Mleté hovězí maso s bramborovou krustou
Vydatné jídlo s bramborovou krustou, plné mletého hovězího masa a zeleniny.
-
1h a 50min
35min příprava
1h a 15min vaření
-
452 kJ / 108 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky5g
Ingredience na
- 700 g
mletého hovězího masa
- 2 ks
cibule
- 3 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
- 3 lžíce
oleje
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 2 lžíce
hladké mouky
- 300 ml
hovězího vývaru
- nebo tmavého piva Guinness
- 1 lžíce
worcestrové omáčky
- 2 lžíce
rajčatového protlaku
- 1 lžička
sušeného tymiánu
- 250 g
mraženého hrášku s mrkví
- 1 kg
brambor
- na kaši
- 120 ml
vlažného mléka
- na kaši
- 2.5 lžíce
másla
- na kaši
- 3 špetky
soli
- na kaši
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
- Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim mléko, máslo a připravte bramborovou kaši.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- V kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte maso, prolisovaný česnek a míchejte 2 minuty.
- Přisypte mouku a dobře promíchejte.
- Maso zalijte vývarem, nebo pivem, přidejte worcestrovou omáčku, rajčatový protlak, tymián, podle chuti sůl a pepř. Promíchejte a nechte 5 minut dusit.
- Nakonec vmíchejte hrášek s mrkví a duste ještě 5 minut.
- Do vymazaného pekáčku rozprostřete připravené maso.
- Maso rovnoměrně „potřete„ bramborovou kaší.
- Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut.
- Na první polovinu pečení pokrm přikryjte, aby se kaše nespálila.