Prostreno.cz

Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

Pikantní kostky hovězího masa dušené s hnědými žampiony zasytí i ty největší jedlíky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 514 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g hovězího masa - zadní, loupaná plec, nebo kližka
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 6 ks malých cibulek (perlovek)
  • 1 ks velké mrkve
  • 250 g malých, hnědých žampionů
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 0.5 lžíce bílého vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 0.5 svazku petrželky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci rozehřejte rostlinný olej, přisypte maso, nakrájenou chilli papričku bez semínek a maso orestujte.
  3. Maso posypte mletou paprikou, přidejte nakrájený česnek, promíchejte, zalijte vývarem a maso duste doměkka.
  4. Když je maso skoro měkké přidejte k masu nakrájenou mrkev, cibulky, překrojené žampiony a duste doměkka.
  5. Nakonec vše dochuťte solí, mletým pepřem a vinným octem.
  6. Maso podávejte posypané petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat