Prostreno.cz

Rajčata s mletým masem

Tento pokrm má původ v Itálii. Rajčata zapečená s mletým vepřovým masem (kuličkami) a sýrem můžete podávat s pečivem, nebo s těstovinou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g rajčat
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 0.5 lžíce italského koření
  • 3 lžíce strouhanky
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1 lžička chilli vloček
  • 0.5 svazku petrželky - nakrájené
  • 100 g strouhaného parmezánu - nebo jiný sýr

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do misky.
  2. Přidejte rozšlehané vejce, 1 stroužek prolisovaného česneku, italské koření, strouhanku, podle chuti maso osolte a dobře promíchejte.
  3. Ze směsi vytvarujte malé kuličky a opečte je v pekáčku na oleji.
  4. Rajčata nakrájejte, malé jen překrojte a nasypte je do misky.
  5. Přidejte cukr, chilli vločky, drcená rajčata, nakrájenou petrželku, 2 nakrájené stroužky česneku, podle chuti osolte a promíchejte.
  6. Směs nalijte na kuličky v pekáčku.
  7. Pekáček dejte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 40 minut.
  8. Pokrm posypte nastrouhaným sýrem a dejte na 10 minut zpět do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčata s mletým masem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat