Prostreno.cz

Jarní kedlubnový salát

Vynikající a osvěžující kedlubnový salát s koriandrem a chilli papričkou. Jednoduchý a zdravý.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 25min

    25min příprava

  • 348 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 ks bílé kedlubny
  • 2 ks modré kedlubny
  • 2 snítky koriandru - nasekaného
  • 0.5 ks zelené chilli papričky bez semínek - nakrájená ne tenké nudličky
  • 1 ks bio pomeranče - kůra nakrájená na tenké nudličky
  • 1 ks bio limetky - kůra nakrájená na tenké nudličky
  • Na zálivku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 0.5 lžíce medu
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžička pískového cukru

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na stejně velké nudličky. Můžete nakrájet i pomocí struhadla „mandolína“.
  2. Kedlubny nasypte do velké misky, přidejte koriandr, nudličky chilli papričky, pomerančové a limetkové kůry.
  3. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce a zálivkou zakápněte kedlubny.
  4. Lehce promíchejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní kedlubnový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat