Prostreno.cz

Kuře pečené s bramborami a mrkví

Máslová směs pod kůží udrží prsíčka pěkně šťavnatá. Jednoduché, chutné, šetří energii i nádobí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 666 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 1200 g kuře celé
  • 1 lžička soli
  • 2 ks mrkve
  • 2 snítky šalvěje
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 0.5 ks bio citrónu
  • 800 g malých brambor - stejně velkých
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 2 plátky másla
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžíce světlé instantní jíšky
  • 100 g změklého másla - na bylinkové máslo
  • 5 lístků nakrájené bazalky - na bylinkové máslo
  • 3 lžíce nakrájené hladkolisté petrželky - na bylinkové máslo
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry - na bylinkové máslo

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. 100 g másla smíchejte s nakrájenými bylinkami a nastrouhanou citronovou kůrou.
  3. Prsty nadzvedněte kůži kuřete a pod kůži rozetřete bylinkové máslo.
  4. Kuře osolte, do kuřete vložte snítky šalvěje, snítku rozmarýnu a přidejte půlku citrónu. Kuře položte do pekáčku.
  5. Brambory důkladně omyjte a nasypte je ke kuřeti.
  6. Očištěnou mrkev nakrájejte na plátky a přidejte ji ke kuřeti.
  7. Kuře podlijte vínem, na brambory položte 2 plátky másla a pečte v předehřáté troubě doměkka.
  8. Když je kuře měkké, přidejte ke kuřeti smetanu, ve které rozmíchejte 1.5 lžíce instantní jíšky a kuře dejte ještě na 10 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře pečené s bramborami a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat