Prostreno.cz

Kari květák

Tento způsob přípravy květáku určitě vyzkoušejte. Květák můžete podávat samostatně, případně jako přílohu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1022 kJ / 244 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy33g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks velkého květáku - rozdělený na růžičky
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička soli
  • 150 g rukoly
  • Na omáčku
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce pasty tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 1 špetka kmínu
  • Na posypání
  • 4 lžíce kešu ořechů - nakrájených
  • Na přílohu
  • 4 porce vařené hnědé rýže, jáhel, nebo kuskusu - podle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Ve velké míse promíchejte kousky květáku, olivový olej, kari a ½ lžičky soli.
  4. Květák nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě přibližně 25-35 minut, nebo až je květák měkký. Občas květák promíchejte.
  5. V menší misce důkladně promíchejte jogurt, pastu tahini, citronovou šťávu, med a kmín. Podle chuti osolte.
  6. Hotový květák rozdělte na talíře, přidejte rukolu a posypte nakrájenými ořechy.
  7. Podávejte s jáhly, kuskusem, nebo rýží a s jogurtovou omáčkou.

TIP:

Tahini je jedna z nejpoužívanějších potravin ve východních zemích. Jde o rostlinný, přírodní produkt. Pasta je vyrobená z rozdrcených sezamových semínek, bez chemických přídavků, vhodný pro vegany i malé děti. Neobsahuje palmový tuk.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,90g
  • Sacharidy:

    280,40g
    • Cukry:

      98,00g
  • Tuky:

    220,00g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 244 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kari květák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat