Prostreno.cz

Krémová kuřecí polévka s pórkem

Hustá, vydatná polévka z kuřecího masa, brambor a pórku.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 187 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 400 g vykostěných kuřecích stehen
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 2 ks menší brambory
  • 2 l vody
  • 0.5 ks pórku
  • 2 lžičky bio sypkého zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 4 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

  1. Do vody vložte kuřecí maso, očištěnou kořenovou zeleninu, přidejte 2 špetky soli a vařte, až je maso měkké. Vývar sceďte a maso nakrájejte.
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přisypte mouku a míchejte dohladka.
  3. Za stálého míchání zalijte jíšku vývarem.
  4. Do vývaru nasypte nakrájený pórek a oloupané, nakrájené brambory.
  5. Přidejte sypký vývar a vařte, až jsou brambory měkké.
  6. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte ji s nerozmixovanou polévkou.
  7. Do polévky přidejte nakrájené kuřecí maso, smetanu a polévku nechte projít varem.
  8. Polévku podávejte posypanou koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová kuřecí polévka s pórkem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat