Prostreno.cz

Zapečený hermelín

Čím kvalitnější sýr s bílou plísní použijete, tím lepší výsledek můžete očekávat.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 1360 kJ / 325 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky29g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks malé jablko
  • 1 ks sýr hermelín
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 4 plátky libové anglické slaniny
  • Na posypání
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • Na potření
  • 0.5 lžíce rozpuštěného másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Jablko rozkrojte na 4 díly. Každý kousek zabalte do plátku slaniny.
  3. Sýr položte na větší čtverec pečicího papíru, který lehce potřete máslem a sýr posypte pepřem.
  4. Na sýr položte jablka, přidejte snítku tymiánu a sýr zabalte, nahoře nechte papír kousek rozevřený.
  5. Sýr dejte na 15-20 minut do předehřáté trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečený hermelín

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat