Prostreno.cz

Chřest v ementálu

Vynikající jako párty občerstvení.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky9g

Ingredience na

  • K podávání
  • 300 g zeleného chřestu
  • 1.5 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 ks menší červené cibule
  • 3 plátky toustového chleba
  • 4 lžíce másla
  • 200 g plátků sýra ementál
  • Na omáčku
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1.5 lžičky cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku lískových ořechů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Suroviny na omáčku dresink promíchejte v misce metličkou. Nechte vychladit.
  2. Z chřestu odřízněte spodní zdřevnatělou část, zelený chřest se loupe jen ve spodní třetině výhonku, mladý zelený chřest se nemusí loupat vůbec.
  3. Ve větším hrnci přiveďte k varu 1.5 l osolené vody, vložte do ní chřest a vařte 6-10 minut, pak zkuste vidličkou do nejtlustší části chřestu zda jde snadno propíchnout.
  4. Uvařený chřest přelijte ledovou vodou a nechte ho okapat.
  5. Cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky, plátky chleba nakrájejte na malé kostičky a obojí orestujte v pánvi na másle.
  6. Vychlazený, okapaný chřest zabalte do plátků sýra a uložte ho na větší, salátovou mísu.
  7. Přidejte cibuli s opečeným chlebem a posypte ořechy.
  8. Dresink podávejte zvlášť.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chřest v ementálu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat