Quinoa se zeleninou a žampióny
Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek aj.)
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
347 kJ / 83 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 200 g
quinoi
- 500 ml
zeleninového vývaru
- 1 ks
mrkve
- 200 g
žampionů
- 150 ks
zmrazeného hrášku
- 1 lžíce
malé cukety
- 200 g
malých rajčat
- 1 ks
bílé cibule
- 4 lžíce
oleje
- 4 špetky
soli
- 3 špetky
mletého pepře
Postup přípravy
- Quinou před vařením dejte na deset minut do vody. Poté vodu slijte a propláchněte ji.
- Quinou 15-20 minut povařte v zeleninovém vývaru (že je hotová poznáte podle toho, že semínka zprůhlední). Pak nechte quinou okapat v sítku.
- Mrkev oloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
- Omytou cuketu nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
- Houby umyjte a nakrájejte je na plátky.
- Omytá rajčata nakrájejte na menší kousky.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou zeleninu a hrášek. Podle chuti osolte, opepřete a duste přibližně 10-15 minut, hlídejte, aby se zelenina nerozvařila. Podle potřeby můžete přidat malé množství vody.
- K zelenině přidejte quinou a vše promíchejte.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: