Prostreno.cz

Polévka ze zelených fazolek

Vyzkoušejte tuhle výtečnou, krémovou polévku – zaručujeme, že si pochutnáte.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 162 kJ / 38 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 ks malé brambory
  • 300 g zelených fazolových lusků
  • 1.5 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 0.5 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce octa
  • 2 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
  2. Na másle nechte zesklovatět pokrájenou cibuli.
  3. Přisypte mouku a vymíchejte jíšku.
  4. Jíšku zalijte za stálého míchání vodou.
  5. Do vody přisypte nakrájené brambory, sypký vývar a vařte 10 minut.
  6. Do polévky přidejte očištěné lusky a vařte, až jsou lusky měkké.
  7. Z polévky vyndejte děrovanou lžící několik celých lusků na zdobení polévky.
  8. Polévku nahrubo rozmixujte ponorným mixérem.
  9. Přidejte smetanu, cukr, ocet, podle chuti osolte a polévku nechte projít varem.
  10. Do každého talíře s polévkou položte celé uvařené fazolové lusky, které jste si odložili před rozmixováním polévky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze zelených fazolek

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat