Ovocný salát s limetkovou smetanou
Na tento ovocný dezert můžete použít jakékoli sezonní i exotické ovoce. Limetková smetana mu dodá skvělou chuť.
-
1h a 10min
60min příprava
10min vaření
-
667 kJ / 159 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy27g
tuky4g
Ingredience na
- K podávání
- 2 ks
bio limetky
- 1 snítka
máty
- pouze lístky
- 300 ml
zakysané smetany
- K přípravě
- 2 ks
oloupané hrušky
- nakrájené na kostičky
- 2 ks
jablek
- nakrájené na kostičky
- 250 g
ananasu
- nakrájený na kostičky
- 200 g
melounu
- nakrájený na kostičky
- 250 g
jahod
- Na marinádu
- 400 ml
100% jablečné šťávy
- 1 lžíce
cukru nebo medu
- 0.5 ks
vanilkového lusku
- dřeň
- 4 ks
badyánu
- 2 ks
tyčinky skořice
- Na ozdobu
- 100 g
tmavého hroznového vína
- 2 snítky
čerstvé máty
Postup přípravy
- Do rendlíku nalijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, nebo med, dřeň vanilkového lusku, badyán a skořici. Vařte 10 minut, pak nechte vychladnout.
- Do marinády nasypte nakrájené hrušky, nakrájená jablka a nakrájený ananas. Marinujte v chladu 30 minut.
- Pak přidejte jahody a meloun, lehce promíchejte a ovoce rozdělte i s marinádou do větších sklenic.
- Ozdobte hroznovým vínem a lístečky máty.
- Zakysanou smetanu prošlehejte s kůrou a šťávou z bio limetky a nakrájenými lístečky máty. Zakysanou smetanu podávejte zvlášť.