Prostreno.cz

Karbanátky se špenátem

Karbanátky jsou klasika. Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa a přidat můžete třeba zeleninu, v tomto receptu konkrétně špenát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 927 kJ / 221 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého masa - může být jeden druh, nebo mix
  • 150 g baby špenátu - nahrubo nasekaného
  • 1 ks šalotky - drobně nakrájená
  • 1 ks masité rajče - oloupané, drobně nakrájené
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - podle vlastní chuti
  • 3 snítky petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, nakrájený špenát, nakrájenou šalotku, rozšlehané vejce, nakrájené rajče, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
  2. Směs podle chuti osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Ze směsi tvarujte placičky-karbanátky a zvolna je opečte na rozehřátém oleji s máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat